Vlooien als plaag voor uw huisdier én voor u!

Ook het ontvlooien is een standaardbehandeling, die u regelmatig dient te herhalen.Tijdens de zomer zijn vlooien het actiefst. Ze zijn hardnekkig en vermenigvuldigen zich dan nog sneller dan anders. Als een dier niet beschermd is, kan het altijd direct worden besmet door andere dieren, die vlooien bij zich dragen.

Klachten

Als uw hond veel krabt en bijt in de vacht, is er een grote kans dat uw huisdier vlooien bij zich draagt. Soms kunt u de vlooien zelfs zien lopen op uw huisdier, vooral in de liezen en de oksel. Vlooien kunnen ook u bijten, maar ze zullen niet bij u blijven.

Vlooienbestrijding

Vlooien zijn hardnekkig en weerstaan geregeld diverse insecticiden. Daarom dient u steeds de nieuwste producten te gebruiken. Als uw dier al vlooien heeft, is het helaas niet genoeg om alleen uw huisdier te behandelen. Ook de omgeving in huis, zoals de mand, kussens, dekens, vloerbedekking, etc. moet u behandelen. Dit doet u met speciale middelen, die u NIET mag gebruiken op uw huisdier! De behandeling van uw huisdier kan op meerdere manieren. U kunt denken aan:

  • Een vlooienspray;
  • Vlooienband;
  • Vlooiendruppels;
  • Tabletten (hond);
  • Injectie (kat).

Contact

Wij vertellen u graag meer over deze mogelijkheden en over de dosering die past bij uw huisdier.

Tips ter voorkoming

Bescherm uw huisdier intensief vanaf het begin van de lente tot het einde van de zomer;

Voorkom vlooienverspreiding in de stofzuiger door een stukje vlooienband of vlooienmiddel in stofzuiger te doen;

Stofzuig regelmatig, ook de mand, kussens, dekens, etc.;

Als u spray gebruikt voor het huis dient u het hele huis te sprayen;