Hospitalisatie van uw huisdier

Een hospitalisatie van uw huisdier kan onvermijdelijk zijn. Zo bent u verzekerd van de beste zorg voor uw dier. Een opname kan noodzakelijk zijn na een operatie of bijvoorbeeld bij een acute aandoening. Bij een meerdaags verblijf maken we afspraken met u voor het bezoeken van uw huisdier.

De duur van hospitalisatie

Voor de meeste medische ingrepen brengt u uw dier ’s ochtends, waarna hij ’s avonds na de ingreep weer naar huis mag. Een opname is onvermijdelijk als uw dier een infuus nodig heeft, zoals bij een nierfalen. Normaal gesproken mag uw dier weer naar huis als u zelf de behandeling thuis kunt voortzetten. Bij een vergiftiging is acute hospitalisatie ook nodig. Bij levensbedreigende aandoeningen kan het in uitzonderlijke situaties zo zijn dat uw dier meerdere weken in de kliniek moet blijven. De kosten van hospitalisatie hangen af van de duur en de intensiteit van de benodigde zorg.

Meer weten?

Wilt u meer weten over een mogelijke hospitalisatie van uw dier? Bel ons gerust, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Tips

Probeer het bezoek aan uw dier tijdens hospitalisatie zo veel mogelijk te beperken, hoe moeilijk ook. Uw dier is in goede handen en wordt onrustig van uw bezoek. Het wil immers graag met u mee naar huis en dat kan nog niet. Voor de algemene rust en een voorspoedig herstel is het dus beter dat u zo veel mogelijk afstand neemt, in overleg met ons.

Een hospitalisatieverzekering voor uw huisdier kan u mogelijk tegemoetkomen in deze kosten. Informeer bij uw verzekeringsagent naar de voorwaarden.