Tips

HomeTips
Tips2017-05-11T09:37:41+00:00

Is je huisdier niet ziek? Voor deze 3 dingen breng je toch best een bezoekje aan de dierenarts

Voor vele baasjes voelt hun huisdier aan als hun (zoveelste) kindje. Dus ook hun zorgenkindje. Regelmatig een bezoekje brengen aan de dierenarts lijkt voor hen niet meer dan normaal. Maar in de meeste gevallen enkel omdat hun viervoeter ziektesymptomen vertoont, is dat voldoende? Helemaal niet! Deze redenen vertellen je waarom!

Gevaar schuilt in een klein hoekje… Dit is giftig voor je hond tijdens een wandeling!

Het zonnetje verstopt zich niet langer, want de zomer is in zicht! Eindelijk kunnen we weer urenlang in de buitenlucht vertoeven en het bos intrekken voor zalige wandelingen. Niet enkel jij, maar ook je hond denkt er zo over, dus let’s go! Maar nog even dit: opgelet voor de planten die in bloei zijn, insecticiden die talrijk verspreid worden én kleine beestjes. Deze kunnen gevaarlijker zijn dan je denkt.

Miaaauw, miauw! Hoe komt het dat mijn kat zoveel huilt?

Loopt het gemiauw van je kat wel eens de spuigaten uit? Begrijpelijk hoor. Er zijn leukere deuntjes om naar te luisteren dan 20 keer hetzelfde zagende toontje. De redenen voor dit dagelijkse miauw-concert zijn uiteenlopend. Een klein hongertje, de verveling die toeslaat of een medische reden. Het kan allemaal! Miauw-redenen? Hoe komt het toch dat je pluizige viervoeter zo vaak van zich laat horen? We zetten verschillende mogelijkheden op een rijtje:

Je gaat op reis en je neemt mee…Jouw hond! Dit mag je niet vergeten!

Zijn jij en je trouwe viervoeter een onafscheidelijk duo? Dan is het vast ondenkbaar om zonder hem/haar op reis te vertrekken. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet! Zolang je de volgende 4 tips omarmt, zijn jullie helemaal voorbereid op een beestige reis! Tip 1 Chip je hond Je hond dient te allen tijde identificeerbaar te zijn aan de hand van een chip. Stel dat je hond tijdens jullie reis verloren loopt, dan kan deze dankzij de chip teruggebracht worden naar jou. Deze chip geldt niet enkel voor honden, ook voor katten en fretten is deze verplicht.

Heeft mijn hond last van een bindvliesontsteking? Dit houdt het in!

Veelvuldig knipperen, roodheden rond de oogleden of etterende ogen… Het zijn één voor één symptomen van een bindvliesontsteking (conjunctivitis) bij je hond. Conjunctivitis, of simpelweg een ontsteking op de ogen is een veelvoorkomende ziekte bij honden, die mits snelle actie-reactie zonder problemen behandeld kan worden. Dit zijn de oorzaken en symptomen op een rijtje.

Go to Top